Únete a los más de 15,000 seguidores de IMP

tecnologiaferroviaria.com
TMB News

TMB I RENFE COL·LABORARAN EN PROJECTES FERROVIARIS INTERNACIONALS

Els presidents de totes dues empreses han signat un acord per compartir la seva experiència en consultoria i gestió de sistemes de transport a tot el món.


Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Renfe Operadora han acordat col·laborar en l'àmbit internacional en projectes per a dissenyar, assessorar i operar sistemes ferroviaris de tota mena, funció en la qual totes dues empreses públiques ja compten amb una considerable experiència que inclou destacats casos d'èxit en diversos països.

El memoràndum l'han signat aquest matí la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, i el de Renfe Operadora, Isaías Táboas. En el text s'estableixen com a terrenys prioritaris de col·laboració l'elaboració de plans de factibilitat per a la construcció de nous projectes ferroviaris, la prestació d'assistències tècniques a empreses ferroviàries i agències de transport, la planificació, disseny, comercialització, gestió, operació i manteniment de nous serveis ferroviaris, la comercialització de material rodant de segon ús i la formació i capacitació tècnica de personal ferroviari.

Dins de l’acord es preveu que s'estableixin convenis o contractes específics per a cada actuació de consultoria o gestió exterior que abordin conjuntament Renfe i TMB.

La col·laboració entre dos dels majors operadors ferroviaris espanyols suposa incrementar el potencial de tots dos per participar en projectes internacionals de mobilitat on aportar la seva vocació innovadora i àmplia experiència. S'obre a més una via per a reforçar el creixement de totes dues empreses i dels seus empleats, i al mateix temps dinamitzar el sector espanyol del transport com a sector de l'economia verda amb un important component social.

TMB aporta a aquesta aliança el seu coneixement de l'operació de metros automàtics a Barcelona des de 2009, experiència que ha exportat a ciutats com Dublín, Santiago de Xile, Istanbul, Iekaterimburg i Viena. També s’ha significat en la labor d'assessorament en matèria de seguretat ferroviària. Com a consultoria externa, TMB ha participat en projectes tan significatius com la posada en marxa de les noves línies de metro de la Expo de Lisboa o l'arrencada del Metro de Porto. Més recentment l'operador metropolità barceloní va intervenir en la posada en servei del metro de Panamà, tant de la L1 com de la L2, així com en el Subte de Buenos Aires, l'estudi del model d'operació del Metro de Quito i l'ampliació de la L1 del Metro de Lima.

Per part seva, Renfe en el seu pla estratègic inclou com un dels seus punts més rellevants accelerar la seva internacionalització. Entre altres projectes, destaca la seva participació com a soci estratègic de Texas Central en la construcció, manteniment i operació de la futura línia d'Alta Velocitat Dallas – Houston o l'operació dels serveis d'alta velocitat a l'Aràbia Saudita del projecte Haramain que uneixen Medina i La Meca. A més, Renfe s'ha associat amb SNCF i Comboios de Portugal per prestar el servei internacional que enllaça Espanya amb França i Portugal, respectivament.

www.noticies.tmb.cat


  Solicite más información…

LinkedIn
Pinterest

Únete a los más de 15,000 seguidores de IMP